08-727 63 69 info@kurshuset.se

BAS-P / BAS-U

Utbildning för byggarbetsmiljösamordnare

Den här utbildningen vänder sig till dig som redan har goda grundkunskaper i arbetsmiljö och har erfarenhet av att planera och leda projekt. Den är anpassad för dig som vill fylla på med kunskap om regler kring särskilda risker och byggarbetsmiljösamordning. Lämpliga förkunskaper är vår 3-dagarsutbildning BAM Bygg – SAMBA. Om du är helt ny inom arbetsmiljöområdet rekommenderar vi även BAM – grundläggande arbetsmiljöutbildning som är en 1-dags grundutbildning arbetsmiljöområdet.

För dig som skall planera och leda en arbetsmiljö i ständig förändring är kraven högt ställda. Vid varje byggarbetsplats ska det utses en byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS P) och en för utförande (BAS U).

För att få inneha den rollen skall du ha längre erfarenhet samt kunna styrka din kompetens. Den här kursen är anpassad för dig som arbetar som projektledare eller motsvarande och som nu skall verka som BAS-P eller BAS-U. Kursen går igenom de ansvar och arbetsuppgifter som ingår i rollen som BAS-P och BAS-U. 

Efter godkänd examinering registreras ett utbildningsbevis för dig i  ID06 kompetensdatabas. Utbildningen följer Arbetsmiljöverkets regler och rekommendationer.

Välj kursform

Välj mellan att uppdatera din kunskap med en lärarledd kurs i fysiskt eller digitalt klassrum, en onlinekurs eller gå direkt till examinationen för att styrka din kompetens med ett intyg. Är ni en större grupp från samma företag kan kursen företagsanpassas.

Lärarledd

3 900 kr
 • Den här en-dags-utbildningen sker i klassrum och är lärarledd. Just nu genomförs den endast i digitalt klassrum, där du sitter vid din dator och vi träffar och ser varandra via datorskärmen.

Online

3 400 kr
 • Det här är vår mest populära utbildning. Den ger dig den kunskap som är lagstadgad och uppfyller dessutom de krav som många byggherrar kräver för att man ska få lämna offert.
  Du gör den från din dator, padda eller telefon. Var nu än befinner dig och när du vill. Du kan ta paus och gå fram och tillbaka mellan avsnitten.
 • Tidsåtgång 3-4 tim
 • Giltighetstid 3 månader
 • Nedladdningsbart kursmaterial
 • Tillgång till support från lärare
 • Kursen finns även på engelska
 • Avslutas med examination
rekommenderas

Examination

3 400 kr
 • Detta är en webbexamination för dig som redan har den kunskap som krävs för att arbeta som BAS-P eller BAS-U men behöver ett intyg på det.

  Den passar också bra om du vill kontrollera dig själv eller om det var länge sedan du gick någon kurs och du behöver få ett förnyat intyg.
 • Intyg inom 24 timmar efter godkänt resultat

Kursinnehåll

Kursmål

Alltid på KursHuset

Om det inte är KUL så är det inte roligt! Vi vill med vår pedagogik ge er Kompentens som Utvecklar Lönsamhet. Det gör vi i mindre grupper för att deltagarna ska få med sig så mycket som är möjligt. Vi arbetar ständigt för att förenkla och förtydliga arbetsmetoder och kunskapsöverföring.

Föredrar ni en företagsanpassad utbildning så kommer vi ut till er. Vi utformar kurser inom hela arbetsmiljöområdet, både lärarledda och online som innefattar organisatorisk, social och fysisk arbetsmiljö Krav, regler och rutiner ska vara förståeliga och greppbara. 

Med erfarna och inspirerande utbildningsledare ger vi kursdeltagarna praktisk kunskap för vardaglig användning. Vi anpassar kursinnehållet utifrån era behov och erbjuder även konsultativt stöd och uppföljning efter avslutad kurs.

- Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga!